Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Φρένο από ΕΕΤΤ στην αναβάθμιση ταχυτήτων από τον ΟΤΕ

Φρένο στην προσφορά που σε δύο εβδομάδες προτίθεται να θέσει στην αγορά ο ΟΤΕ για αναβάθμιση όλων των ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, βάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία θέτει την εν λόγω προσφορά σε δημόσια διαβούλευση που θα λήξει στις 22 Μαρτίου.
Οπως ανακοίνωσε χτες ο ΟΤΕ, έχει ήδη προετοιμαστεί τεχνολογικά και προτίθεται να προχωρήσει, για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, σε αναβάθμιση των ευρυζωνικών ταχυτήτων σε όλη την Ελλάδα, σε σημερινές τιμές τόσο για την αγορά λιανικής, όσο και για την αγορά χονδρικής.
Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις είναι:
• όσοι έχουν 2Mbps θα αποκτήσουν διπλάσια ταχύτητα upload,
• όσοι έχουν 8Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps,
• όσοι έχουν 24Mbps, θα έχουν νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων.
Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι: 2 Mbps/ 512 Κbps και έως 24 Mbps/1 Mbps.
Οι εν λόγω αναβαθμίσεις ευρυζωνικών υπηρεσιών αφορούν τόσο τους νέους όσο και τους υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.
Η διαβούλευση
Ωστόσο, η ΕΕΤΤ έρχεται να φρενάρει τη νέα προσφορά του ΟΤΕ, κάνοντας χρήση, για πρώτη φορά, της διαβούλευσης που προβλέπεται από το τέλος του 2007 στην προσφορά αναφοράς για τη χονδρική ευρυζωνική πρόσβαση (RBO). Αυτό σημαίνει ότι η νέα προσφορά είτε θα καθυστερήσει να υλοποιηθεί, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου, είτε θα ακυρωθεί, αν κάτι τέτοιο προκύψει από τη δημόσια διαβούλευση. Το ενδεχόμενο, μάλιστα, της ακύρωσης είναι πιθανό με δεδομένο ότι στη δημόσια διαβούλευση θα λάβουν μέρος οι εναλλακτικοί πάροχοι.
Από την πλευρά τους, στελέχη του ΟΤΕ τονίζουν ότι εάν η νέα προσφορά του δεν υλοποιηθεί, οι χαμένοι θα είναι οι τελικοί καταναλωτές, που είναι τα ελληνικά νοικοκυριά.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=8&artid=32219