Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τι συμβαίνει με την καταγγελία κατά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ κύριε Κυριτσάκη?

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, η εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ προέβαινε επί σειρά ετών σε κραυγαλέες παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού (άρθρο 81 της ΣυνθΕΚ και άρθρο 1 του ν.703/77), κατά δε τη φάση της εξαγοράς της απο την COSMOTE, ακολουθήθηκαν ανορθόδοξες και παράνομες διαδικασίες οι οποίες οδήγησαν στη δημιουργία ενός ολιγοπωλίου στον νευραλγικό αυτο χώρο της ελληνικής αγοράς.Κατά την περίοδο εκείνη η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε επίσημα δηλώσει αναρμόδια για να εξετάσει τον φάκελο της εξαγοράς αυτής!
Μια στοιχειοθετημένη καταγγελία-καταπέλτης πού αφορά τη συμφωνία...


εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE υπεβλήθη εκ μέρους της εταιρείας «ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ Α.Ε.» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στίς αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Πλείστα στοιχεία της καταγγελίας που έχει υποβληθεί θα μπορούσαν άμεσα να διαφωτίσουν και να ερμηνεύσουν πλευρές της ήδη εξεταζόμενης από τη δικαιοσύνη συμφωνίας εξαγοράς της ʽ ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE. Σημειώνεται ότι ερώτηση-βόμβα για την υπόθεση αυτή κατέθεσαν προ ημερών στη Βουλή 10 Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Και ενώ τρέχουν αυτές οι εξελίξεις, στέλεχος της νομικής υπηρεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της καταγγέλουσας εταιρείας, δηλώνει ότι χρειάζεται χρόνος 2-3 ετών προκειμένου να γίνει εισηγηση στον πρόεδρο της Επιτροπής αν πρέπει να αρχίσει να ερευνάται, (μετά τα 3 χρόνια), η καταγγελία!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει διοριστεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λίγο πρίν τις εκλογές.Ο κύριος Κυριτσάκης, σαν έμπειρος πρώην δικαστικός θα ήταν αδιανόητο να επιθυμεί να εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια, καθώς η υπόθεση αυτή αφορά την προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Για τον ξεκάθαρο αυτό πολιτικό λόγο θα πρέπει, διαφυλάτωντας το προσωπικό του κύρος να δώσει μία απάντηση για την αδράνια των υπηρεσιών του και να κινήσει άμεσα τη διαδικασία διερεύνησης της καταγγελίας και ταχύτατης έκδοσης πορίσματος.Ο σχετικός φάκελος της καταγγελίας περιέχει συντριπτικά στοιχεία τα οποία θα ρίξουν φώς στην πολύκροτη αυτή υπόθεση και θα βοηθήσουν τη δικαιοσύνη και τη Βουλή στην επιμέτρηση ευθυνών σε πολιτικούς και επιχειρηματίες, σε όποιο χώρο και όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

http://www.stopcartel.info/2010/03/08/ΕΠ._ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ/Τι_συμβαίνει_με_την_καταγγελία_κατά_της_ΓΕΡΜΑΝΟΣ_κύριε_Κυριτσάκη:/2903.html