Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Πυρά κατά Βουρλούμη στη Γενική Συνέλευση του ΟΤΕ

Έντονη κριτική από τους μετόχους του ΟΤΕ δέχθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης.
Η κριτική επικεντρώθηκε τόσο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ όσο και στη γενικότερη οικονομική κατάσταση με μείωση των κερδών και πτωτική τάση στο μερίδιο της αγοράς.
Οι μέτοχοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να μην ισχύσει το μπόνους για τον πρόεδρο της Εταιρίας, που για την προηγούμενη οικονομική χρήση ανήλθε στα 105.000 ευρώ.
Χαρακτήρισαν, επίσης, επικίνδυνο το... ενδεχόμενο σύναψης δανείου της Deutsche Telekom προς τον ΟΤΕ, όπως προέβλεπε το θέμα 9 της ημερήσιας διάταξης, εκτιμώντας ότι μια τέτοια κίνηση κάτι ύποπτο υποκρύπτει και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το ύψος του δανείου που ακούστηκε ήταν της τάξης των 3 δισ. ευρώ.
Κατατέθηκε, επίσης, πρόταση για εσωτερική ελεγκτική διεργασία, προκειμένου να έλθουν στο φως όλες οι συμβάσεις και να αποδειχθεί ποιες ήταν επωφελείς και ποιες ζημιογόνες για την εταιρία.
Εκτιμήθηκε ως υπερβολική η αμοιβή των 478.000 ευρώ στην εταιρία που κάνει τον τακτικό έλεγχο στον ΟΤΕ, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα, και ζητήθηκε να λαμβάνονται προσφορές.
Προτάθηκε τέλος, από την πλευρά του δημοσίου, να μειωθούν κατά 10% οι αμοιβές των μελών του ΔΣ του ΟΤΕ, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου.
Απαντώντας ο Παναγής Βουρλούμης, απέδωσε τη μείωση του μερίσματος ανά μετοχή στη νέα έκτακτη εισφορά που επέβαλε η κυβέρνηση και που για τον ΟΤΕ αντιστοιχεί σε περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ. Για το θέμα του ενδεχόμενου δανείου από την Deutsche Telekom διευκρίνισε ότι «δεν ψηφίζουμε για τη σύναψη δανείου, αλλά για τη δυνατότητα του ΟΤΕ να κάνει συζητήσεις, εφόσον χρειαστεί, για σύναψη δανείου» επισημαίνοντας ότι προς το παρόν ο ΟΤΕ δεν χρειάζεται δάνειο, αλλά το 2011 θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει ένα ομόλογο ύψους 2,2 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι σήμερα η αξία του ΟΤΕ είναι πολλαπλάσια από τα 3 δισ. ευρώ που λέει η αγορά.
Αναφερόμενος στο ποσό των 340 εκατομμυρίων ευρώ που ζητάει ο υπουργός Εργασίας για την εθελουσία έξοδο που έκανε ο ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης σημείωσε πως αν ο υπουργός επιμείνει, τότε ο ΟΤΕ θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Πηγή http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=146658&cid=8