Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ύποπτο μπλοκάρισμα στα τηλέφωνα του πρωθυπουργού

Όπως αποκαλύφθηκε το τηλέφωνο της κατοικίας του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστρί, επί 7 συνεχόμενες ημέρες δεν δέχονταν εισερχόμενες κλήσεις. 

Υπόνοιες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του Πρωθυπουργού, προέκυψαν από τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens. Το θέμα ανέκυψε μετά από σχετικό ερώτημα που ετέθη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Προέδρου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη, ο οποίος πέρασε σήμερα το κατώφλι της Βουλής.

Σύμφωνα με μέλη της Εξεταστικής, ο κ. Βουρλούμης, όταν του ετέθη το θέμα, επικοινώνησε αμέσως με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειών κ. Καραγιώργο, ο οποίος φέρεται να του απάντησε πως «υπήρξε λάθος στην πληκτρολόγηση» και ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αμέσως. 


Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα στην οικία της οικογένειας Παπανδρέου επιβεβαιώνει και ο πρώην τεχνικός στον ΟΤΕ Ν. Μπαριτάκης. 


Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για μείζον πολιτικό θέμα και η βουλευτής του Β. Τσόνογλου δήλωσε πως δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις Καραγιώργου και Βουρλούμη. 


Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος κατήγγειλε παράλληλα πως υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης τηλεφώνων από απομακρυσμένα κέντρα και τόνισε πως τίποτα δεν διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών. 


Το θέμα θα τεθεί και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την ερχόμενη Τρίτη, στην οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Πηγή  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=28061&catid=9