Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Προωθούν το δεξί χέρι του Βουρλούμη στον ΟΤΕ για αντικαταστάτη του

«Πρόβα νυφικού» για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ ετοιμάζουν κάποια κυβερνητικά, κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη, που για το αξίωμα αυτό προωθούν τον κ. Ιορδάνη Αϊβάζη, εκτελεστικό γενικό διευθυντή του οργανισμού. 
Χθες, εν μέσω σύγχυσης, γνωστοποιήθηκε ότι... ο κ. Αϊβάζης προωθείτο για συνάντηση στο Μαξίμου, προκειμένου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να σχηματίσει άποψη, εν όψει της αλλαγής σκυτάλης που αναμένεται να γίνει στον ΟΤΕ κατά τη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου. Αρχικά, ειπώθηκε ότι ο Π. Βουρλούμης θα μετέβαινε στο Μαξίμου. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΟΤΕ ούτε είχε ραντεβού, ούτε ήταν στην Αθήνα, ούτε κάποιος ήθελε να εκφράσει δυσαρέσκεια για την αναγγελθείσα έξοδο του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ θα αποχωρήσει (κάποιοι μιλούν ήδη για παραίτηση που έχει υποβάλει, δίχως όμως αυτό να επιβεβαιώνεται), ενώ είναι γεγονός ότι έχει αναπτυχθεί κινητικότητα για την εξεύρεση του διαδόχου του, προφανώς σε συνεννόηση με το αφεντικό, την Deutsche Telecom.
Επίσης, είναι γεγονός ότι το σημερινό «δεξί χέρι» του Π. Βουρλούμη, ο Ιορδάνης Αϊβάζης, προτείνεται εν μέσω παρασκηνίου από πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν το Μαξίμου. Ο σημερινός Νο2 του ΟΤΕ προσελήφθη αρχικά στην αμαρτωλή ΟΤΕ International, έγινε γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών επί Λ. Αντωνακόπουλου και αναβαθμίστηκε επί Βουρλούμη και σε μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ και της Cosmote. Πάντα ήταν εναρμονισμένος με τις εντολές του προέδρου Π. Βουρλούμη και τώρα φέρεται να προτείνεται σθεναρά από πρόσωπο τέως του ΟΤΕ και πάντα βαθύ ΠΑΣΟΚ, αλλά και από συντελεστή του ΙΣΤΑΜΕ. Μερίδα συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ τον προτιμά, ωστόσο μόλις προ ημερών στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Παπακωνσταντίνου και Ρέππα, έφθασε μια καταγγελία σε βάρος του κ. Αϊβάζη που χρήζει έρευνας: του αποδίδεται παράτυπη υπογραφή σύμβασης παροχής υπηρεσιών με εταιρεία, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, κατά παρέκκλιση του κανονισμού προμηθειών. Σύντομα θα φανεί αν η «καταγγελία» είναι πόλεμος μνηστήρων για την καρέκλα του ΟΤΕ ή αν υπάρχει ισχυρή βάση. 

Πηγή  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=162052