Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

"Ονοματεπώνυμο" σε 6,3 εκατ. καρτοκινητά


Μάλλον καλύτερα του αναμενόμενου –τηρουμένων των αναλογιών αλλά και της ελληνικής συνήθειας περί τελευταίας στιγμής– προχωρά η ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων. Υπολογίζεται ότι περί τις 6,3 εκατ. με 6,5 εκατ. συνδέσεις έχουν ήδη αποκτήσει... ονοματεπώνυμο. Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν στο 42%-45% των συνολικών καρτοκινητών, αφού στα χέρια των συνδρομητών βρίσκονται τουλάχιστον 15 εκατ. κάρτες SIM.
Οι εταιρείες δηλώνουν σχετικά... ικανοποιημένες από την προσέλευση των υφιστάμενων συνδρομητών στα καταστήματα για να δώσουν «ταυτότητα» στο καρτοκινητό τους, μια διαδικασία που δεν απαιτεί περισσότερο από 3-5 λεπτά.

Οι πληροφορίες θέλουν την Cosmote να έχει πιστοποιήσει περί το 45% των καρτοκινητών της, η Vodafone ανακοίνωσε ότι κινείται λίγο πάνω από το 40%, ενώ για την Wind το ποσοστό κινείται στο 42%.

Ωστόσο, αναμένουν πως ο ρυθμός θα ενταθεί όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η προθεσμίας της 31ης Ιουλίου. Αν δεν δοθεί παράταση στην διαδικασία, από την 1η Αυγούστου κάθε μη ταυτοποιημένη κάρτα SIM θα πάψει να λειτουργεί και για να επανασυνδεθεί θα πρέπει ο κάτοχός της να δηλώσει τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Προκειμένου να μην υπάρξει... ασφυξία στα καταστήματα τον Ιούλιο, θα ξεκινήσουν σύντομα ενημερωτικές καμπάνιες, αλλά και προσφορές για να δελεάσουν τους συνδρομητές να δηλώσουν τα καρτοκινητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις νέες συνδέσεις καρτοκινητών απαιτείται ούτως ή άλλως η προσκόμιση στοιχείων ταυτότητας.